-tukisivusto
Unix/Shell-palveluiden
TNNet OY
Sähköpostiosoitteet sekä aliakset
Sähköpostiosoitteet
Oletuskohtaisesti jokaisella shell-asiakkaalla on olemassa omalle tunnukselleen kaksi eri sähköpostiosoitetta, joiden lisäksi on mahdollista saada joitakin määriä sähköpostialiaksia, jotka ohjaavat käyttäjän omalle tunnukselle.

Käyttäjien sähköpostien perusosoitteet menevät shelltunnus@nikita.tnnet.fi sekä shelltunnus@tux.fi, jossa shell-tunnus on sama, kuin käyttäjän shell-tunnus nikita.tnnet.fi-palvelimelle. Eli mikäli shell-tunnus olisi tnnet, olisi sähköpostiosoitteina tnnet@nikita.tnnet.fi sekä tnnet@tux.fi, jotka molemmat ohjautuisivat \tnnet" -shell-tunnukselle, ja näin ollen sähköpostin käyttäjätunnus olisi siis \tnnet".

Sähköpostiin kirjautuessa tunnuksena käytetään ainoastaan shell-tunnusta, sekä salasanana oletettavasti samaa kuin käyttäjän shell-tunnuksen salasana, riippumatta sähköpostiosoitteen päätteestä.

Alias-osoitteet
Shell-käyttäjien on myös mahdollista saada käyttöönsä järjellinen määrä erilaisia sähköpostialiaksia. Aliaksien pääasiallinen tarkoitus on antaa käyttäjille mahdollisuus käyttää sähköpostiosoitteena muita, kuin kahta oletusosoitetta. Se, minkälaisia aliakset voivat olla ei ole rajattu, mutta yleisimmin käyttäjät haluavat esimerkiksi etunimi.sukunimi@tux.fi, joka sitten ohjaa käyttäjän shell-tunnukselle aivan kuten käyttäjän muutkin sähköpostiosoitteet.

Aliakset voivat käyttää teoriassa mitä tahansa domainia, niin kauan kun TNNetillä tai asiakkaalla on oikeus käyttää ko.domainia. TNNetin puolelta vaihtoehtoisia domaineja joista voidaan tehdä sähköpostipäätteitä löytyy mm. virtuaalihosteista.

Aliaksia saa käyttöönsä pyytämällä ylläpitoa lisäämään ne. Lähetä ylläpidolla sähköpostia jossa kerrot tunnuksesi sekä aliaksen/aliakset jotka haluat. Ylläpidon yhteystiedot löytyvät Ota yhteys ylläpitoon -sivulta.

© 2021 TNNet Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän sivuston (sen sisällön, kuvien tai muun materiaalin kopioiminen)
on ehdottomasti kiellettyä ilman erillistä lupaa TNNet Oy:ltä.